Facebook pixel

0700 17 470

0
media

Intel обяви, че компанията ще спре да използва марката Pentium и Celeron за процесори за преносими компютри от 2023 г. В момента и двете марки се използват за предложенията на Intel от начално ниво, тъй като продуктите от по-висок клас се представят от марката Intel Core който сам по себе си има няколко нива от Intel Core i9 до Core i3.

    Прекратяването на двете марки обаче не означава, че Intel вече няма да предлага продукти от начално ниво. Компанията все още се е ангажирала да произвежда такива процесори, въпреки чe всички те ще попадат под нова марка, която просто ще се нарича Intel Processor.

    Компанията отбеляза, че прекратяването на брандирането на Pentium и Celeron няма да засегне съществуващите процесори. Това означава, че все още ще ги виждате наоколо, докато продължават да са налични в магазините до изчерпване на количествата.

    Докато Pentium сега е известен повече като бюджетна марка, имаше време, когато той беше основния флагман на Intel. Въведено през 1993 г., управлението на марката започна да притихва, когато Intel представи първото поколение процесори Core през 2006 г.

    От друга страна, марката Celeron, която беше пусната за първи път през 1998 г., винаги е била определяна като бюджетен аналог на Pentium. След като марката Pentium беше препозиционирана, за да покрие бюджетния сегмент, докато Atom беше трансформиран в сървърни продукти, процесорите Celeron станаха най-ниските предложения от Intel за пазара.

    Според продуктовата база данни на Intel , в момента има седем процесора Pentium и осем Celeron в рамките на фамилията Alder Lake, откъдето идват и процесорите Core от 12-то поколение. Те се варират от Pentium Gold 8505 от единия страна, докато Celeron 7305 е позициониран в другия край на сегмента.

  • Oct 07, 2022
  • Коментари: 0
Коментари: 0

Няма коментари

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани*