Facebook pixel

0700 17 470

0
media
media
media

С екосистемата на Интернет на нещата, която сега преобладава в повечето домакинства, лесно откриваме, че едно устройство на човек вече не е стандарт, а рядкост. Множество домашни продукти са свързани към интернет по различни причини и това от своя страна налага необходимостта от по-добро мрежово покритие и по-голяма честотна лента за борба с мъртвите точки и претоварването на данни.

Мрежовата Wi-Fi система, чрез използването на множество мрежести единици, свързани за образуване на по-голямо поле на покритие, увеличава мрежовото покритие по-равномерно в целия дом, като гарантира, че интернет свързаността е толкова силна във всекидневната, където се намира основният рутер, колкото и е в банята в ъгъла на апартамента.

TP-Link Deco X50 е лесна за настройка мрежова wifi система, която е проектирана с най-новите Wi-Fi 6 стандарти и е двулентов мрежест рутер, който може безжично да захранва дома ви с правилното разположение на възли в дома.

От гледна точка на дизайна X50 изглежда идентичен с по-стария Deco X60 — той е бял, компактен и приятно изглеждащ. Потребителите ще могат да определят дали устройството работи правилно със светодиода за състоянието отпред, а отзад има 3X Gigabit LAN порта и бутон за нулиране отдолу.

Настройването на устройството Deco изисква да изтеглите приложението Deco от съответните магазини за приложения и оттам нататък това е процес, ръководен стъпка по стъпка.

Стартирате приложението и сдвоявате първото си устройство Deco с помощта на светодиода за състоянието отпред на модула. След като настроите основния възел, който е свързан към вашия модем, просто включете всички допълнителни устройства и те автоматично ще се присъединят към мрежата. Целият процес трябва да отнеме по-малко от 15 минути.

След това можете да изберете да наименувате всеки от тях, да речем, този във всекидневната, основната спалня или кабинета и т.н. или дори персонализирано име.

Приложението Deco е мястото, където бихте контролирали и наблюдавали всички функции на X50. Въпреки това, той има доста основна функционалност, от която напредналите потребители биха били разочаровани. За ежедневния потребител е идеален за домашна интернет мрежа „настрой и забрави“. Приложението Deco ще ви уведомява всеки път, когато се свържат нови потребители, а също така ще генерира седмичен отчет, който ви уведомява за използване и активност.

Двете му вътрешни антени предлагат Wi-Fi скорости до 2400Mbps над 5GHz и до 574Mbps над 2,4GHz. Системата автоматично ще разпредели свързаните устройства към всяка лента, за да оптимизира свързаността и производителността. При тест за скорост в реалния свят рутерите вършат добра работа за оптимизиране и разпределяне на честотната лента към всички свързани устройства. В домашната мрежа с 5 свързани устройства, той все още достига уважавани скорости на изтегляне от средно 500 до 600 Mbps.

X50 има рекламиран диапазон на покритие от 600 кв.м. с всичките 3 инсталирани мрежести възела, което е огромна площ. При реална употреба един мрежест възел изглежда достатъчен, за да покрие пода на апартамент с 4 спални, но при по-сложно оформление на дома се препоръчват два възела за оптимално покритие.

Deco X50 също е обратно съвместим с всички устройства от гамата Deco на TP-Link, така че може да бъде добавен към съществуваща мрежова wifi система, ако е необходимо.

  • Oct 06, 2023
  • Коментари: 0
Коментари: 0

Няма коментари

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани*