Facebook pixel

0700 17 470

0
media

От следващата година Chromebook, пуснати от 2021 г. нататък, ще получават 10 години актуализации „след пускането на платформата“. Изтичането на автоматичната актуализация (AUE) последно беше увеличено през 2020 г. , като Google изтъкна, че едно десетилетие е „повече от това, което всяка друга операционна система се ангажира днес“.

Google също така ще даде на съществуващите собственици (и ИТ администратори, като училища ) на Chromebook, пуснати преди 2021 г., опцията да „удължат автоматичните актуализации до 10 години от пускането на платформата, когато получат последната си автоматична актуализация“.

Междувременно с адаптивно зареждане вашият Chromebook ще остане на 80%, за да удължи цялостното здраве на батерията. Той „ще се зареди напълно, преди обикновено да изключите захранването“, например когато си тръгвате за деня. 

В менюто Настройки > Устройство > Захранване ще има превключвател за включване/изключване за „Адаптивно зареждане“. Администраторите могат да активират това по подразбиране на управлявани устройства. Надяваме се, че ще има възможност за незабавно зареждане до пълно, както при Android и други операционни системи, които предлагат еквивалентна функционалност.

Google също показа предпочитание „Ограничение на зареждането“, при което „максималният капацитет се намалява, за да се удължи живота на батерията“ с остаряването на батерията. 

И накрая, Google добавя „Енергоспестяващ“ „за да увеличи живота на батерията“ чрез намаляване или изключване на „енергийно интензивни процеси“. Има превключване в настройките за цялостната функционалност, докато ChromeOS автоматично ще го включи, когато достигнете ниска батерия или 20% заряд. Това известие ще ви позволи да „Изключите енергоспестяващия режим“. Браузърът Chrome вече предлага спестяване на енергия (и памет).

  • Sep 15, 2023
  • Коментари: 0
Коментари: 0

Няма коментари

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани*