Facebook pixel

0700 17 470

0
media

    Intel, един от най-големите производители на чипове в света, обяви, че ще преустанови производството на компютри през 2023 г. Това е голяма промяна за компанията, която е производител на компютри от 1970-те години.

    Има няколко причини за това решение. Първо, пазара на персонални компютри е в застой от няколко години. Потребителите се насочват към лаптопи и таблети, а продажбите на настолни компютри намаляват. Второ, Intel се конкурира с други производители на чипове, като AMD и MediaTek, които предлагат по-достъпни и енергоефективни чипове. Трето, Intel се фокусира върху производството на по-сложни чипове, които се използват в сървъри и мобилни устройства.

    Решението на Intel да прекрати производството на компютри ще има ограничено въздействие върху бизнеса им. Компанията все още ще произвежда чипове за компютри, но те ще бъдат произведени от други производители. Intel ще се съсредоточи върху производството на по-сложни чипове, които предлагат по-високи маржове на печалба.

    Преустановяването на производството на компютри е знак за променящия се пазар на чипове. Потребителите се насочват към по-малки и по-мобилни устройства, а производителите на чипове трябва да се адаптират към тези промени. Intel е една от компаниите, които се адаптират към тези промени, и тя е добре позиционирана да се възползва от нарастващото търсене на по-сложни чипове.

  • Jul 14, 2023
  • Коментари: 0
Коментари: 0

Няма коментари

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани*